30 år med Ikast Cup

13-07-2017

Ikast cup er et fodboldstævne for børn og unge fra hele landet, arrangeret af Ikast FS. I år var der tilmeldt næsten 3000 spillere og ledere og Ikast by voksede med mere end 5000 indbyggere i weekenden d. 23-25 juni.

Tekst: Margit Svangaard; Foto: Erik Daniel

“Igennem 30 år har frivillige fra Beredskabsforbundet stået for forplejningen til Ikast Cup. De første år deltog vi som frivillig arbejdskraft, men da kommunen i 1998 besluttede at der skulle nedskæres og der ikke længere var behov for frivillige, overtog vi selv opgaven med al den logistik der nu medfølger” fortæller Kredsleder Erik Daniel.

Planlægningen begynder allerede i marts måned med et møde I stævneudvalget, hvor menuen og udleveringstidspunkter for morgenmad, frokost og aftensmad bliver fastlagt. I april bestilles alle de store ting der skal bruges under stævnet og her kan nævnes en 30 fods  kølecontainer, affaldscontainer samt det udstyr der skal bruges til selve forplejningen.

De frivillige glæder sig hvert år til arrangementet, de hygger sig og har det godt I hinandens selskab. Der er en del arbejde der skal gøres, men det går let når humøret som altid er I top. I ugerne op til stævnet tilrettes tidsplanen og der tjekkes op på at alt er som det skal være. Fredag eftermiddag inden stævnet starter de frivillige med at rengøre al materiel og stiller op.

Her er et lille uddrag af bestillingslisten:

80 kg leverpostej

8000 skiver pålæg

17000 pakker Kærgården i portionspakker

240 kg hakket oksekød

2500 stk frikadeller

72 pakker havregryn

2300 isvafler

3300 rundstykker

 

På stævnedagen lørdag startede de frivillige meget tidligt lørdag morgen med at klargøre til morgenforplejning og den var knapt færdig før planlægning og fremstilling af frokost og aftensmåd gik igang. Derefter sænkedes freden sig og de frivillige kunne samles, spise aftensmad sammen og vi hyggede og reflekterede over dagen. Søndag startede igen meget tidligt, men her skulle der dog ikke tilberedes aftensmåltid. Til gengæld var der meget rengøring, sammenpakning og optælling på hvad der skal købes ind til næste år. Det blev sent søndag aften inden de frivillige kunne sige “tak for endnu et godt stævne”. Der blev udleveret omkring 12.000 måltider mad.

Vejret artede sig ikke fra sin bedste side denne weekend. Torsdag aften startede med skybrud, fredag og resten af weekenden var blæsende med spredte regnbyer, dog med opklaring søndag med en del sol. 

21 frivillige har været aktive i løbet af weekenden

660 timer er der blevet brugt

Ældste frivillige er 79 år