Åbent hus Horsens Service og Beredskab den 30. maj 2015

02-06-2015

Der var helt stille på brandstationen lørdag morgen kl. 7.30. Vejret var gråt, blæsende og med en smule regn. Mandskabet begyndte at møde ind til fælles morgenmad og briefing omkring dagens åbent hus arrangement kl. 8.00.

Af Margit Svangaard, frivillig ved Horsens Service og Beredskab

Efter briefing summede det af liv overalt på området. Alle brandbilerne blev kørt frem, indsatslederbilen, båden, 2 ambulancer, lægebil, hjemmeværnet stillede med en Geländenwagen, der blev etableret café-område med borde og bænke i én af garagerne hvor de frivilliges feltkomfur blev opstillet udenfor til forplejning samt en stand til Robust Borger. Der blev klargjort øvelsesområder til elementær brandbekæmpelse, trafikuheld, røgdykkerbane, stigen blev gjort klar til at give de besøgende en tur i luften og brandslukningsområdet for de helt små var nu også færdig.

Beredskabsforbundets Musikkorps havde flyttet deres øvedag til denne lørdag, for at vise deres kunnen og for at hverve nye medlemmer og de skulle sidde og spille i en af garagerne.

Klokken blev 10.00 og heldigvis havde vejret ændret sig. Vi havde nu fået solskin og der var allerede besøgende på området. Der gik ikke lang tid før hele området sydede af liv og var fyldt med røg, udrykningshorn, musik, glade og ivrige børn og voksne der skulle se, røre og prøve det hele. Caféområdet blev også hurtigt besøgt og her kunne der købes pølser med brød, øl, sodavand og kaffe som de frivillige stod for. Der blev kigget meget nøje på feltkomfuret da dette, for mange, var en ukendt del af beredskabet. Robust Borger standen var oprettet i café-området, men det gav desværre ikke denne dag nye kursister.

Dagen igennem blev der hygget i caféen, klippet i biler, slukket brande, prøvet ture i stigen, kæmpet i røgdykkerbanen alt imens Beredskabsforbundets Musikkorps spillede glade toner. De var også godt besøgt og mange var igen meget overrasket over at de også var en del af Beredskabsforbundet.

Kl. 14.00 sluttede arrangementet og alt blev stille. Solen skinnede under hele arrangement så vi kunne ikke ønske os det bedre. Alle havde haft en fantastisk dag, og med 1500-2000 besøgende, så må vi sige at det har været en kæmpe succes. Det var der også rigtig mange besøgende der gav udtryk for hele dagen igennem.

Tak for en oplevelsesrig dag.