Beredskabsforbundets Musikkorps i Holmens Kirke

06-10-2015

Fredag d. 2/10 var der mindehøjtidelighed i Holmens Kirke for omkomne brand- og redningsfolk.

18 musikere var mødt op denne lidt kolde fredag morgen Horsens, klar til afgang med bussen kl. 6.  Der blev serveret rundstykker og kaffe, og der blev hygget undervejs. Vel ankommet til kirken kl. 10.15  blev der stillet op og spillet under gæsternes ankomst. Blandt de mange deltagere var den nye forsvarsminister Peter Christensen.

Kl. 11.00 blev fanerne båret ind i kirken og gudstjenesten kunne begynde. Beredskabsgudstjenesten blev afholdt ved Holmens Kirkes provst Ejgil Bank Olesen.

 

Efter præludium og indgangsbøn blev der sunget ”I østen stiger solen op”.  Herefter var der prædiken og motet af Carl Nielsen ”Sænk kun dit hoved, du blomst” smukt fremført af solist Nana Bugge Rasmussen. Efter at have sunget ”Hil dig, Frelser og Forsoner” var der tale ved Bjarne Laustsen, og der blev sunget ”Nu falmer skoven trindt om land”. 

Efter postludium blev fanerne båret ud til mindestenen i kirkehaven. Her var der kransenedlæggelse ved Niels Christensen og Allan Søgaard Larsen og der blev bedt Fadervor. Musikkorpsets trompetist Taus Houmøller fremførte solo Last Post, og mindehøjtideligheden blev afsluttet med ”Altid frejdig, når du går”

Efter mindehøjtideligheden var Beredskabsforbundet, Foreningen af Kommunale Beredskabschefer og Falck værter ved en reception i kirken med lækker Tapas buffet. Det summede af liv i kirkeskibet, der blev snakket og hilst på kollegaer fra nær og fjern.

Kl. 14.00 var der afgang med bussen fra Slotsholmen mod Horsens. Et par stop undervejs blev det til, inden vi var hjemme kl. 17 og takkede af efter endnu et velspillet arrangement.

Weekenden var nu startet på smukkeste vis.