Forbundet i fortsat dialog med Beredskab Fyn

01-11-2018

Kommentar fra Beredskabsforbundets ledelse efter presseomtale af uenighed og opsigelse af kontrakter på Fyn.

Beredskabsforbundet har i dag udsendt denne pressemeddelelse:

Flere fynske medier har i dag, torsdag den 1. november, fortalt, at en gruppe frivillige har opsagt deres kontrakter med Beredskab Fyn.

Presseomtalen er blandt andet baseret på et åbent brev fra de utilfredse frivillige, hvori de flere gange henviser til Beredskabsforbundet.

Som landsdækkende organisation for de frivillige i redningsberedskabet vil vi fra Beredskabsforbundet gerne knytte følgende kommentarer til det åbne brev og presseomtalen:

Beredskabsforbundets ledelse – både på nationalt plan og i Region Syddanmark – har i en længere periode været i dialog med Beredskab Fyn for at sikre den optimale udnyttelse af det frivillige mandskab i det samlede beredskab. Den dialog fortsætter vi med.

I den forbindelse skal vi understrege, at vi fuldt ud anerkender Beredskab Fyns ret til at definere, hvilke opgaver der skal udføres af frivillige. 

Har ikke givet afslag

Vi vil også gerne præcisere, at Beredskabsforbundet IKKE har givet afslag på en forespørgsel fra Beredskab Fyn om at organisere en hvervekampagne, der skulle rekruttere flere frivillige.

Vi har også på det punkt været i dialog med Beredskab Fyn. Og Beredskabsforbundet og Beredskab Fyn blev enige om, at det ville være en god ide at vente med en eventuel hvervekampagne, da timingen ikke var optimal. 

Niels Bonde Jensen, landschef, Beredskabsforbundet

Marianne Kjær, regionsleder, Beredskabsforbundet Region Syddanmark

 

Se artikel fra TV2 Fyn her.

Se artikel fra fyens.dk her.