Vi elsker 90’erne

09-06-2018

Lørdag, den 2 juni 2018 var "Vi elsker 90’erne" festen på Jysk Væddeløbsbane i Aarhus.

Tekst og Foto: Finn Månsson, kredsleder i Aarhus.

En varm dag med musikk fra kl. 11:00 til 00:30 ud i en køre!

Kl. 10:00.  En 15 timer lang vagt skal til at begynde (19 timer for dem, der skulle etablere og pakke sammen)

Solen skinner fra en absolut klar himmel ,og temperaturen er langt over det forventelige allerede. Græsset i midtercirklen er knastørt og selve løbsbanen støver helt forfærdeligt, selvom en tankvogn forsøger efter bedste evne at holde den lidt fugtig.

Scenen er ikke bygget op som forventet rent sikkerhedsmæssigt set med vores øjne, og arrangøren har tildelt os et helt sort telt, , så vi skal tænke lidt kreativt. Hjem på lageret for at finde vores ekstra beholdning af store fans.

PÅ trods af varmen foregår de første timer forbavsende roligt. Der blev solgt store mængder af vand, og selv i drink and dance zonen, hvor der var alkohol ad libitum, blev der drukket meget vand. Arrangøren havde ud over det lavet vandposter, hvor folk gratis kunne tappe vand. Tilskuerne kunne dog ikke finde dem, da de var gemt bort bag hegn og bannere. Da det problem blev løst, bla.a på vores foranledning, kom der gang i vandforbruget, og det blev lidt vores redning  i varmen. Barerne løb tør for flaskevand, og de skulle forsyne os, så det var lidt af en udfordring. Ekstra vandforsyninger på 6000 flasker var et par timer forsinket, og de forsvandt som dug for solen, da de endelig kom. Omkring 15:00 var temperaturen omkring 28 grader, og der var næsten vindstille i midtzonen.

 

 

Kl. 18::00  kom vores venner fra Varde ud til os, efter at have været på vagt inde i Aarhus ved Pride Paraden + et par folk mere, så vi var klar til aftenen.

Koncerten blev igen overvåget fra HS, så vi kunne koordinere sikkerhedsfolkenes input ud over de personer, der selv opsøgte behandlerpladsen.

6000 koncertgæster havde en forrygende dag, ingen slagsmål, narkohajer og flaskesamlere blev omgående bortvist, så koncerten forløb, trods vores bange anelser, over alle forventninger.

2 ture med ambulance blev det til, men resten af behandlingerne , stort og småt ca. 135 i alt, blev håndteret på stedet.

9 samaritter incl. vores egne  læge og sygeplejersker startede dagen, og vi endte op med i alt 16 personer til at runde aftenen af, så folkene var godt møre, da vi endelig kunne lukke ned.

Udholdenhed  er efterhånden ved at være et af vores varemærker.

En pointe her er, at når det bliver ekstremt varmt, så drikker selv hardcore øldrikkere vand ind imellem (udsagn fra flere af gæsterne), og det har reddet os fra mange dehydreringstilfælde.

 

 

Kl. 02:30 sagde nedpakningsholdet godnat til hinanden. Da var temperaturen faldet til 17 grader!